Brown undskylder navnebrøler

Den britiske premierminister stavede afdød soldats familienavn forkert

Gordon Brown er tilsyneladende ikke ret stærk i det engelske sprog. (Foto: Getty Images)
Gordon Brown er tilsyneladende ikke ret stærk i det engelske sprog. (Foto: Getty Images)

Englands premierminister, Gordon Brown, er kommet i modvind, efter han har demonstreret sine yderst ringe kundskaber ud i det engelske sprog - i et brev til en afdød soldats familie.

I dag har politikeren ifølge Sky News således måtte ringe til soldatens mor, Jacqui Janes, og sige undskyld for, at han har stavet familiens efternavn forkert i et håndskrevet kondolence-brev.

Her kalder han hende Mrs. James.

Sjusket hilsen
- Han kunne ikke engang ulejlige sig med at få stavet vores familienavn rigtigt. Det gjorde mig så vred. Det er da det mindste, man kan forvente af Gordon Brown, raser Mrs. Janes til The Sun.

Avisen har offentliggjort en kopi af brevet, som ikke alene er sjusket skrevet - ja nærmest ulæseligt flere steder - men også har fire andre stavefejl. Blandt andet skriver han 'greatst' i stedet for 'greatest' og 'condolencs' i stedet for 'condolences.'

Et sted har han også streget en stavefejl ud i soldatens navn - Han hed Jamie.

Beklager fejlen
En talsmand fra Downing Street beklager på premierministerens vegne.

- Så snart premierministeren fik besked om fejlen, kontaktede han personligt moderen for at gøre det helt klart, at han aldrig har villet hende det ondt - og for at understrege sin dybeste sympati for hende, samt sin beundring og sin tak for hendes søns mod og offer.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere