Lene E. er den nye blæksprutte

Den arbejdsomme Lene Espersen kan nu tilføje nok et trofæ til rækken af hædersbevisninger, når hun netop nu tildeles prisen som årets blæksprutte

Her ses er årets blæksprutte anno 2009.(Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)
Her ses er årets blæksprutte anno 2009.(Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen)

Redaktionen bag det satiriske blad Blæksprutten har netop sat navn på årets 'blæksprutte'.

Den fornemme hån går i år til økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen.

Kåringen finder sted i Gyldendals lokaler i det indre København og forestås af komikerne Sebastian Dorset og Jan Gintberg, der i meget klare vendinger - tilsat en del forvrøvlet improvisation - vil fremføre motiveringen for i år at vælge økonomi- og erhvervsministeren.

Pamfletten er udgivet i hundrede år og en madpakke, og den prestigefyldte pris har i tidens løb været tildelt en lang række politikere og andre magtmennesker.

I nyere tid er den fornemme ære (sidste år) overgået daværende finansminister, Lars Løkke Rasmussen, der i mellemtiden er gået hen og blevet statsminister.

I 2004 - da hun fungerede som miljømoster - gik prisen til Connie Hedegard, der er i dag er klimaminister og måske-måske ikke på vej til nyt job i Bruxelles. Og året før var det Anders Foghs tur - det var nu langt før han, trods vedholdende at have nægtet det, slog sig ned på nyt chefkontor i Bruxelles.

Også multipolitikeren Naser Khader kan med rette skrive Årets Blæksprutte på sit cv.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere