Løkke vil bevare regionerne

Mens både Dansk Folkeparti og De Konservative taler for at nedlægge regionerne, så forsvarer statsminister Lars Løkke Rasmussen konstruktionen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går ikke med på Dansk Folkeparti og De Konservatives ambition om at nedlægge regionerne.

- Jeg ser ikke for mig, at regionerne ikke eksisterer efter næste regionsvalg, siger han på sit ugentlige pressemøde.

Dansk Folkeparti har længe været modstandere af regionerne, og i forbindelse med de hårde forhandlinger om placeringen af et nyt supersygehus i Vestjylland, opfordrer DF-toppen direkte til at nedlægge regionerne.

- Jeg tror bare, at vi kan konstatere, at regionerne med det her skuespil har udspillet deres rolle, sagde Pia Kjærsgaard sent mandag aften, da forhandlingerne med regeringen om sygehuset var afsluttet uden resultat.

I Berlingske Tidende har Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl direkte opfordret til, at regionsrådsvalget på tirsdag bliver det sidste af slagsen.

De Konservative er også imod regionerne, men partiet lægger dog vægt på, at alle forligspartierne skal være enige, og at der skal udarbejdes et alternativ.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere