EU's regnskab dumper - igen

Der er stadig regnskabsrod for milliarder af kroner i EU. Men på landbrugsområdet kan den danske EU-kommissær glæde sig over den første godkendelse nogensinde

15. gang var heller ikke lykkens gang i Bruxelles. EU's egne revisorer har for 15. år i træk givet rødt lys til dele af unionens regnskab, selvom der samlet set er sket forbedringer.

Der er især problemer med udbetalingerne fra EU's såkaldte strukturfonde i sidste års regnskab. Her konkluderer EU's Revisionsret, at mindst 11 procent af pengene ikke skulle have været udbetalt. Det svarer til mere end 30 milliarder kroner.

Pengene i strukturfondene går primært til udviklings- og beskæftigelsesprojekter i EU's forskellige regioner, og kommissæren for regionalpolitik, Pawel Samecki, beklager de mange fejludbetalinger.

- Denne fejlprocent er for høj. Men derfor skal man ikke tro, at en fejlprocent på 11 procent betyder, at vi ikke kan redegøre for 11 procent af budgettet, eller at pengene er forsvundet ned i et sort hul, siger Samecki.

EU-Kommissionen vil nu kræve de mange milliarder betalt tilbage til EU's store pengekasse fra de medlemslande, som har fået udbetalt dem.

Til gengæld kan EU-systemet glæde sig over, at det overordnede årsregnskab for 2008 betegnes som "retvisende".

Samtidig giver regnskabsrapporten en afskedsgave til den danske landbrugskommissær, Mariann Fischer Boel, som snart forlader Bruxelles og kommissionen. For første gang nogensinde giver revisorerne nemlig grønt lys til milliardudbetalingerne i landbrugsstøtte.

- Der har altid været fokus på landbruget, fordi vi fylder meget, og man har benyttet enhver lejlighed til at tale om fup og svindel. Så det har virkelig været 'yes, we can' med den her årsrapport, siger Fischer Boel.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere