Druk-borgmester hånes i valgkamp

Borgmesteren i Guldborgsund Kommune, 73-årige Kaj Petersen, hånes af utilfredse borgere for en meget omtalt drukskandale, som Ekstra Bladet afslørede i fjor

Socialdemokraterne er tossede over plakaterne, og har meldt sagen til politiet. (Foto: Christian Birch)
Socialdemokraterne er tossede over plakaterne, og har meldt sagen til politiet. (Foto: Christian Birch)

Han har siddet på borgmesterposten i 32 år - siden 1977 - og er den længst regerende borgmester i Danmark.

Men Guldborgsunds populære bykonge, 73-årige Kaj Petersen (S), skal tilsyneladende ikke tro, at han får en nem valgkamp af den grund.

Ukendte - og ganske givet utilfredse - vælgere har sat en række meget lidt flatterende valgplakater op af borgmesteren, som sidste år blev landskendt for en meget omtalt drukskandale.

Løj om drukskandale
Ekstra Bladet kunne i september sidste år afsløre, at han brugte 140.000 skattekroner på en gedigen tredages druktur i Tyskland for udvalgte politikere og embedsmænd fra kommunen.

Læs også: Kåd borgmester: Drik, møghunde.

Der blev blandt andet bællet 28 flasker vin, 3 kasser øl, 5 flasker gin, 2 flasker Fernet Branca og 11 irish coffee på skatteydernes regning.

Kaj Petersen løj først over for Ekstra Bladet om drikkeriet, men gik senere til bekendelse. Han prøvede at retfærdiggøre det således:

– Vi knokler røven ud af bukserne det meste af året. Skulle vi så engang imellem gå i byen og slå en skævert, kan jeg ikke se noget galt i det.

Mest upopulær i druk og løgn
Sagen endte hos statsforvaltningen, som dog ikke kunne se, at han havde brudt nogen regler.

De ukendte gerningsmænd lader ham dog ikke glemme fortiden af den grund.

Valgplakaterne, som er fundet rundt omkring i Guldborgsund, har bl.a. ordlyden: 'Bykongen manipulerer med borgerne i løgn' og 'Byens mest upopulære i druk og løgn 08'.

Socialdemokraterne i Guldborgsund Kommune har meldt sagen til politiet. Det har ikke været muligt at få en kommentar til denne artikel fra Kaj Petersen, som ifølge sin sekretær har siddet i møde hele dagen.

1 af 2 Billedet på nogle af valgplakaterne er tyvstjålet fra Ekstra Bladets fotograf Per Rasmussen, som også har meldt plakatmagerne til politiet - for brud på ophavsretten. (Foto: Christian Birch)
2 af 2 Socialdemokraterne er tossede over plakaterne, og har meldt sagen til politiet. (Foto: Christian Birch)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere