Finansloven trækker ud

Finansloven for 2010 kommer ikke på plads søndag. Der er knaster med en vækstpakke samt et supersygehus i Vestjylland

Hjem uden resultater: Finansminister Claus Hkort Frederiksen kunne tidligt søndag aften - uden den finanslovsaftale, han selv troede, han ville få på plads i dag. Billedet her er fra forhandlinger sidtse uge. (Foto: Thorkild Amdi/ Polfoto)
Hjem uden resultater: Finansminister Claus Hkort Frederiksen kunne tidligt søndag aften - uden den finanslovsaftale, han selv troede, han ville få på plads i dag. Billedet her er fra forhandlinger sidtse uge. (Foto: Thorkild Amdi/ Polfoto)

Både lørdag og tidligt søndag mente finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), at en ny finanslov ville være på plads, inden weekenden var ovre.

Men det blev i hvert fald ikke inden udgangen af denne weekend. Tidligt søndag aften gik regeringen og Dansk Folkepartis forhandlere hver til sit - i god nok tid til at kunne komme hjem og se 'Forbrydelsen II' på DR1.

Inden da var parterne blevet enige om en aftale, der giver udlændinge 100.000 kroner mellem hænderne, hvis de vælger at forlade Danmark. Men tilgengæld har forhandlingerne sat sig godt og grundigt fast, når det gælder placeringen af et nyt supersygehus i Midt- og Vestjylland - samt en vækstpakke på 8 milliarder.

Ifølge Ritzaus oplysninger ønsker Dansk Folkeparti en vækstpakke på otte milliarder kroner, mens regeringen holder på pengene. Desuden volder det altså problemer, at DF foreslår en nyt supersygehus i Midt- og Vestjylland placeret i Aulum tættere på Holstebro, mens medicinske eksperter har peget på Gødstrup nær Herning.

Det bliver ikke lettere af, at Gødstrup blev nævnt af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin åbningstale i Folketinget om nye supersygehuse for 40 milliarder kroner.

Dagsordenen rummer desuden et prisloft over ældremad, kompensation til politikredse udenfor København for bandekrigen og hjælp til domstole samt ældrecheck.

DF's leder Pia Kjærsgaard håber, at parterne mandag kan slå de sidste søn i en aftale.

- Det siger finansministeren, men det sagde han også i går (lørdag), siger hun.

Pia Kjærsgaard understreger, at dagsordenen stadig rummer mange uafklarede emner.

- Der er vækstpakken, medicinske patienter, prisloft over ældremad, formuegrænsen for ældrecheck og andre ydelser og H1N1-vaccine. Der er mange uafklarede spørgsmål, siger DF's leder.

Hun tør ikke vurdere, om forhandlingerne fortsætter til tirsdag, men understreger, at parterne ikke vil tage natten i brug.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere