Politi og domstole styrkes

100 ekstra betjente optages på Politiskolen, grænsekontrollen styrkes, PET får udstyr og domstolene får 200 ekstra mand til at begrænse bunkerne

Næste år optages 100 ekstra elever på Politiskolen som en permanent forøgelse af politistyrken. Desuden øges grænsekontrollen, hvor baglandspatrulje bliver mere synlig og fastholdes på 100 betjente. Før klimatopmødet har Danmark aktiveret Schengen-samarbejdet med Sverige og Tyskland for at kunne lukke grænserne for voldelige demonstranter. Desuden får domstolene 200 mand for at begrænse sagsbunkerne, som koster et trecifret millionbeløb.

Det er regeringen og Dansk Folkeparti enige om som led i finanslovforhandlingerne, oplyser DF's retsordfører Peter Skaarup.

PET får også 20 millioner kroner ekstra til nyt udstyr til overvågning. Skat får 40 ekstra mand til at bekæmpe bandekriminalitet efter Al Capone-modellen, hvor man rammer kriminelle på pengepungen,

Desuden anskaffes en ekstra såkaldt containerskanner samt ekstra polititjenestehunde i lufthavnene, forklarer han.

- Regeringen har lovet at lave et servicetjek på vores terrorlovgivning, siger Peter Skaarup.

Desuden får Dansk Institut for Internationale Studier penge til at forske i islamistisk terror, forklarer han.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) glæder sig over et trecifret ekstra millionbeløb til såvel politiet som domstolene.

- Vi får et bedre politi med flere penge til terrorindsatsen og effektiv bekæmpelse af bander, så det er en fremragende aftale, siger han.

Grænsekontrollen i Sønderjylland bevarer 100 mand, og politiet vil være mere synligt i grænseområdet under klimatopmødet, påpeger Brian Mikkelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere