Samuelsen lover gratis busser i Horsens

Gratis busser til byens borgere. Sådan lyder et kommunalt valgløfte fra Liberal Alliances Anders Samuelsen, der stiller op til byrådet i Horsens

Borgerne i Horsens kan se frem til gratis busser, hvis Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, får afgørende indflydelse i byen.

Sådan lyder valgløftet i hvert fald fra Folketingspolitikeren, der går efter en kommunal karriere ved siden af.

- Det kræver, at jeg får det afgørende mandat i byrådet, men så kommer det også, siger han lørdag aften, hvor han er til finanslovforhandlinger med regeringen.

Pengene skal komme fra administrative besparelser i kommunen. Med afsæt i den netop besluttede plan for at spare penge i kommunerne ved at afskaffe overflødige statslige regler, vil Samuelsen udbrede det til, at kommunerne også selv tager en omgang med regelsanerings-maskinen.

- Hvis Horsens bliver ligeså billig i administration per borger som Middelfart, så ligger der 50 millioner kroner alene der. Det koster kun 13 millioner at få gratis busser, siger han men peger også på mindre sygefravær som en mulig finansieringskilde.

Liberal Alliance stiller op bredt i landet og vil via kommunale poster puste live i partiet. Ud over at Anders Samuelsen stiller op i Horsens, går Simon Emil Ammitzbøll og Villum Christensen efter poster i henholdsvis København og Slagelse.

På den nationale politiske scene spiller Liberal Alliance en birolle i finanslovforhandlingerne og forhandler blandt andet om en halvering af selskabsskatten som partiets bud på en af de ting, der skal sparke gang i væksten. Partiet vil også gerne bruge penge på forskning og er ikke afvisende over for fremrykkede offentlige investeringer.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere