Gennembrud for Obama

Præsident Barack Obama er overbevist om, at Senatet også vil godkende den nødvendige lovgivning til en sundhedsreform

Obamas sundhedsreform godkendes. (Foto: AP)
Obamas sundhedsreform godkendes. (Foto: AP)

USAs præsident, Barack Obama, er 'helt sikker' på, at Senatet vil følge Repræsentanternes Hus og vedtage lovpakken, der baner vej for en sundhedsreform.

'Takket være Repræsentanternes Hus' hårde arbejde, er vi nu kun to skridt fra at få en sundhedsreform i Amerika", hedder det i en pressemeddelelse fra præsidenten.

"Nu skal Senatet følge trop og vedtage sin version af lovpakken. Det er jeg helt sikker på, at det vil, fortsætter Barack Obama.

Men en snæver margin på 220 for og 215 imod har Repræsentanternes Hus godkendt lovgivningen for en gennemgribende, amerikansk sundhedsreform.

Reformen vil blandt andet sikre millioner af amerikanere uden sygesikring adgang til behandling. Det er den mest omfattende reform af det amerikanske sundhedssystem i fire årtier.

Vedtagelsen tidligt søndag morgen dansk tid er en sejr for præsident Barack Obama, der har arbejdet hårdt for at få reformen igennem. Demokraterne i Repræsentanternes Hus måtte da også indgå en studehandel med abortmodstandere for at få sundhedsreformen godkendt.

Abortmodstandere hos demokraterne havde truet med at skyde reformpakken ned, fordi de ikke ønsker, at føderale penge skal finansiere aborter. Derfor havde de krævet, at der blev indføjet en antiaborttekst i sundhedsreformen. Den blev vedtaget tidligere på natten.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere