Irakerne skal til valg den 21. januar

Den amerikanske tilbagetrækning fra Irak sikret med den nye valglov, siger USA's ambassadør

Der skal være parlamentsvalg i Irak den 21. januar, oplyser landets valgkommission. Valgdatoen er en realitet, efter parlamentet omsider har vedtaget en valglov.

- Vi er endes om, at valget skal finde sted den 21. januar. Vi sendte i dag et brev til præsidentskabet, og vi har fået en telefonisk bekræftelse på, at de accepterer datoen, siger valgkommissionens formand, Falaj al-Haidari.

Den amerikanske ambassadør i Bagdad, Christopher Hill, siger, at den planlagte amerikanske tilbagetrækning fra Irak er sikret, efter at valgloven blev gennemført søndag.

De amerikanske kampstyrker skal forlade Irak senest i august næste år, og rømningen skal være fuldendt ved udgangen af 2011.

Det kommende parlamentsvalg bliver det andet, siden diktatoren Saddam Hussein blev væltet under den amerikanskledede invasion i 2003.

Til forskel fra valget i 2005 fremmer den nye valglov, at det kommende valg i højere grad påvirkes af politiske spørgsmål frem for etnisk tilhørsforhold.

Det kræves i valgloven, at mindst 25 procent af parlamentsmedlemmerne er kvinder. Og der er afsat otte pladser til irakiske minoriteter, heraf fem til kristne.

/ritzau/AFP

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere