EU: Op til Danmark at redde klimaaftalen

Forhandlingerne om en klimaaftale er kørt fast. Derfor lægger EU nu fuldt pres på Danmark, som skal levere redningsplanken for den stort opslåede aftale

- Danmark: Alles øjne er på jer.

Beskeden fra EU's chefforhandler på klimaområdet er ikke til at tage fejl af. Med mindre end 30 dage til klimatopmødet i København står forhandlingerne stort set stille, og derfor satser EU nu 100 procent på, at Danmark kan redde en klimaaftale i land.

- Byrden ligger tungt på skuldrene af værtslandet Danmark. Det er op til Danmark at forhandle denne aftale på plads, siger Artur Runge-Metzger, chef for EU-Kommissionens klimakontor.

- Danmark er nødt til at optrappe indsatsen, fortsætter han.

Sidste uges stort anlagte klimadrøftelser i Barcelona førte ikke store resultater med sig. De forskellige parter kommer med stadig flere krav og tilføjelser til aftalen, og parterne sidder i øjeblikket i hver deres lejre uden de store bevægelser, vurderer Runge-Metzger.

- I øjeblikket er der ingen garanti for succes i København, siger han.

- Forhandlingsteksten bliver stadig større i stedet for at blive snævret ind, som der er brug for, fortsætter han.

EU's klimaforhandler langer samtidig ud efter amerikanske krav om særbehandling i en ny klimaaftale. USA har gjort klart, at de vil have overført mål og forpligtelser fra den kommende amerikanske klimalov direkte over i en international klimaaftale. Hverken mere eller mindre.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere