Fini nægter at hjælpe Berlusconi

Gianfranco Fini nægter at hjælpe Silvio Berlusconi med at undgå retssager

Silvio Berlusconis normale allierede i italiensk politik, Gianfranco Fini, der er formand for Deputeretkammeret og tidligere nyfacist, ligger yderligere afstand til den skandaleramte Berlusconi.

Han udtalte søndag aften i et talkshow, at det ikke bliver med hans stemme eller underskrift, at der laves ny lovgivning for at skærme Silvio Berlusconi af for retsforfølgelse i de efterhånden mange søgsmål, der er undervejs mod premierministeren.

Siden en lov, der gav Berlusconi immunitet, for nylig blev kendt forfatningsstridig, har Berlusconis advokater forsøgt diverse krumspring for at få indført ny lovgivning, der betyder, at sagerne mod deres arbejdsgiver bortfalder.

Et af forslagene går på at ændre forældelsesfristerne, således at en række af de korruptionssager, der ligger klar mod Berlusconi, bortfalder.

- Det vil jeg ikke være med til. Sådanne love designet til at redde premierministeren vil betyde, at almindelige borgere kan komme i klemme i og ikke opnår retfærdighed i andre sager, sagde Fini i aftes.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere