Vestjyder vil rykke sygehus mod vest

DF-forslag om at flytte vestjysk supersygehus længere mod vest får blandet modtagelse i Vestjylland. Men det er bedre end ingenting, lyder vurderingen

Vestjyderne holder spændt vejret, når finanslovforhandlingerne fortsætter. På dagsordenen er blandt andet Dansk Folkepartis krav om at placere det kommende vestjyske supersygehus i den lille by Aulum mellem Herning og Holstebro. Det er 16 kilometer længere mod vest end Gødstrup, hvor sygehuset hidtil har været planlagt.

Placeringen af supersygehuset har længe vakt meget voldsomme følelser i Vestjylland, hvor mange frygter at få alt for langt til et sygehus.

Esther Jakobsen har blandt andet stået bag to underskriftsindsamlinger for at sikre et sygehus og en akutfunktion tættere på de yderste vestjyder. Hun kalder forslaget fra Dansk Folkeparti "en halv sejr".

- Jeg er glad for, at politikerne på Christiansborg endelig er ved at få øjnene op for, at det er helt galt. Men en placering i Aulum betyder stadig, at nogle mennesker skal køres over en time med udrykning i ambulance for at komme frem til et sygehus. Det er stadig for længe, siger Esther Jakobsen, der allerhelst så, at supersygehuset fik endnu et ryk mod vest og blev placeret i Holstebro.

Borgmesteren i Holstebro, Arne Lægaard (V), kalder til gengæld forslaget fra Dansk Folkeparti for "et godt kompromis".

- Vi vil selvfølgelig gerne have det så langt vestpå som muligt. Men en placering i Aulum er et godt kompromis midt mellem Herning og Holstebro, siger Arne Lægaard.

Han forudser, at langt de fleste vestjyder vil tilslutte sig en løsning med et supersygehus i Aulum.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere