DF kan leve med mindre vækstpakke nu

Dansk Folkeparti er parat til at slække på kravet om en vækstpakke til otte milliarder kroner her og nu, mod et løfte om, at der kan bruges penge senere

Dansk Folkeparti er parat til at sætte mindre af til en økonomisk vækstpakke her og nu, hvis partiet til gengæld får et løfte om, at pengene kan bruges løbende i 2010, når og hvis arbejdsløsheden stiger yderligere.

Regeringens støtteparti krævede inden de afsluttende finanslovforhandlinger, at der fremrykkes offentlige investeringer for otte milliarder kroner. Men det hele behøver ikke aftales på én gang, siger DF's finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, inden mandagens forhandlinger.

- Vores ønske har været otte, fordi vi så sætter gang i nogle ting, som vi også ved, der er noget tilløb til, men det er klart, at jo mere regeringen gerne vil have det tal bragt ned, jo mere vil vi jo gerne have en tilkendegivelse af, at det giver mulighed for at gøre noget i løbet af året, siger han.

Kristian Thulesen Dahl peger på, at ledigheden stadig er relativt lav. Investeringer må ikke overophede økonomien, men skal times til den forventede stigning i ledigheden, pointerer han.

- Det afgørende for mig er ikke, om der sættes otte komma nul af nu. Det afgørende er, at der er en fælles forståelse af, at der skal gøres mere, og at vi sætter noget i gang nu. Og jo mindre, vi sætter af nu, jo mere skal vi have en fælles forståelse af, at vi så også kan komme igen, siger Kristian Thulesen Dahl.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere