Karzai forsvarer indsats mod korruption

Karzai siger, at det internationale samfund er medskyldig i korruptionen i Afghanistan på grund af pengene, som kommer fra udlandet

Den afghanske præsident, Hamid Karzai, afviser vestlig kritik af hans regerings indsats mod korruption. I et interview med et amerikansk tv-selskab siger han, at regeringen tager skridt til at gøre op med uvæsnet, men at udenlandske penge forværrer problemet.

Karzai siger, at han griber ind over for "den sædvanlige korruption i en regering", men at han desuden må tage sig af en korruption, som er fremmed for hans land.

- Vi tænker på korruption af en anden art, som er langt mere alvorlig, og som er ny for Afghanistan. Og det er tilkomsten af mange penge til Afghanistan, siger Karzai til tv-kanalen PBS.

Den afghanske præsident kommer ikke med konkrete eksempler, men siger, at problemet opstår i forbindelse med kontrakter og fremmes af manglende gennemsigtighed i forbindelse med aftalerne. Han mener, at det internationale samfund derfor er medskyldig i korruptionen.

USA og andre vestlige lande har længe opfordret Hamid Karzai til at sørge for større ansvarlighed i regeringen med hensyn til pengesager.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere