Byrådskandidater vil nedlægge regioner

Et flertal af kandidaterne til byrådene på tværs af partier melder sig nu i koret, der vil nedlægge regionerne. Indenrigsministeren afviser

Næsten seks ud af 10 byrådskandidater vil nedlægge regionerne.

Så klar er meldingen i en rundspørge, Ritzau har foretaget blandt næsten 4000 kandidater til det kommende kommunalvalg. Her svarer 58 procent af kandidater på tværs af partifarve, at de mener, regionerne bør nedlægges.

Regionerne er for usynlige, har for lidt at lave og har klaret opgaven med sygehusstrukturen, lyder nogle af argumenterne fra politikerne.

I stedet bør kommunerne og staten bør dele regionernes opgaver mellem sig, siger byrådsmedlem Charlotte Christiansen (S) fra Assens.

- Lad os få den kollektive trafik, for vi ved, hvad borgerne har brug for. Og så kan staten stå for eksempelvis sygehusene, som er en opgave, hvor vi skal være sikret en stor viden fra personalet, uanset hvor i landet man er. Der er ingen grund til regionerne som et ekstra led, siger hun.

Men indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) afviser, at regionerne vil blive nedlagt.

- Regeringen har ingen planer om at nedlægge regionerne. Regionerne har en meget væsentlig og vigtig opgave med at sikre, at Danmark fortsat har et sundhedsvæsen i verdensklasse, siger hun i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

- Der foregår i disse år en omfattende udvikling og modernisering af sygehusstrukturen. Det er et arbejde, som vil fylde meget på regionernes dagsorden i de kommende år. Derudover skal regionerne bruge kræfterne på deres øvrige opgaver, blandt andet regional udvikling og driften af en række sociale tilbud, siger ministeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere