Finansminister tror på finanslov søndag

Mens finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) håber at indgå finanslovforlig søndag, tvivler DF's formand, Pia Kjærsgaard på, at det går så stærkt

(Foto: Jesper Stormly Hansen)
(Foto: Jesper Stormly Hansen)

Finansminsiter Claus Hjort Frederiksen (V) satser på at afslutte forhandlingerne om finansloven for 2010 inden søndagen er omme.

- Jeg håber da, vi kan blive færdige i dag (søndag, red.), siger han, før regeringen søndag middag begynder forhandlingerne med Dansk Folkeparti.

På menuen står en tung dagsorden med en vækstpakke på otte miliarder kroner, et nyt vestjysk super-sygehus i Gødstrup eller Aulum nær Herning og Holstebro, repatriering af udlændinge, en skærpet indsats mod bander, mere vaccination af danskere mod H1N1-influenza samt prisloft over ældremad.

- Vi har en række temaer, vi forhandler. Processen foregår på den måde, at der bliver bestilt beregninger, papirer osv. Og det er dén proces, vi er i nu, siger finansministeren, som hverken vil kommentere sygehusets placering eller vækstpakkens størrelse.

- Jeg kommenterer slet ingen af de temaer nu, siger Claus Hjort Frederiksen.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, tvivler på, at parterne kan nå en aftale søndag.

- Jeg kansige det endnu en gang: Nej, det tror jeg ikke, at vi gør, siger Pia Kjærsgaard, ogunderstreger, at parterne ikke forhandler efter midnat.

- Nej, det er Claus Hjort og jeg blevet alt for gamle til, siger Pia Kjærsgaard.

Ifølge Pia Kjærsgaard går forhandlinger lidt trægt.

- Vi skal kæmpe meget for vores ting. Regeringen er tung at danse med i forhold til ældremad, sygehus-strukturen, og at vi gerne vil have en anden grænse for formueforhold, når det gælder ældrechecks, så synes jeg, at regeringen er meget påholdende, siger Pia Kjærsgaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere