SF: Fængsler skal ikke være bande-klubhus

SF vil ikke acceptere, at bandemedlemmer bruger fængslet til at rekruttere nye folk. Partiet vil stramme op, så frihedsgraden for bandemedlemmerne bliver mindre

- Det er en katastrofe, at bandemedlemmerne kan holde klubhus i fængslerne, siger SFs retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt. (Foto: www.sf.dk)
- Det er en katastrofe, at bandemedlemmerne kan holde klubhus i fængslerne, siger SFs retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt. (Foto: www.sf.dk)

Bandemedlemmerne har for frit spil i fængslerne. Det er uacceptabelt, at de slipper for at arbejde og bruger tiden til at rekruttere nye folk, når de afsoner.

Det mener SF's retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

- Det er en katastrofe, at bandemedlemmerne kan holde klubhus i fængslerne, siger SFs retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

Hun vil nu indkalde til forespørgselsdebat i Folketinget om problemet, som forstærkes af flere domme og varetægtsfængslinger på grund af politiets skærpede indsats.

- De sidder på særlige vilkår og skal ikke arbejde, men kan få ekstra fitness for eksempel i Vestre Fængsel. Det giver dem en status af at være noget særligt, og det fortjener de ikke. Vi skal pille glorien af dem, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Chefen for Kriminalforsorgen, William Rentzmann, har tidligere advaret om, at fængslerne ikke er i stand til holde grupperne i bandekonflikten adskilt.

De fire lukkede fængsler er fyldt til bristepunktet efter den forstærkede politiindsats og regeringens bandepakke.

- Derfor har jeg også en forventning om, at der vil være politisk forståelse for, at når man putter mange penge i politiet, bliver man også nødt til at finde penge til Kriminalforsorgen, fastslog William Rentzmann for nylig.

For at forhindre bandekrigen i at rulle videre bag murene, bliver man nødt til at lave flere små fængselsafdelinger, mener Kriminalforsorgen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere