G20 vil arbejde for ambitiøs klimaaftale

Sluterklæringen fra G20-landenes finansministermøde i Skotland opfordrer til en "ambitiøs" klimaaftale i København, men anviser ikke en finansiel løsning

G20-landene har besluttet at arbejde henimod et 'ambitiøst udfald' af klimatopmødet i København næste måned.

Men på deres møde i Skotland lørdag kunne de ikke blive enige om omfanget af den klimabistand, der skal sætte udviklingslande i stand til at medvirke til at bremse den globale opvarmning.

- Vi forpligter os til at tage skridt, der kan tackle truslen om klimaforandringer og arbejde henimod et ambitiøst udfald i København, hedder det i sluterklæringen fra G20-finansministrenes møde i St. Andrews.

Finansministrene er i sluterklæringen enige om, at der er behov for at finde flere penge for at sikre en klimaaftale i København. De anerkender samtidig, at der kræves en 'betydelig og presserende øgning af omfanget' af denne finansiering, hvis der skal opnås en 'ambitiøs, international aftale'.

Men der er tegn på uenighed mellem G20-landene, netop når det gælder finansieringen.

En fransk kilder siger til nyhedsbureauet AFP, at nogle udviklingslande ikke mener, at G20 er det rette forum til at diskutere dette spørgsmål.

Den britiske finansminister, Alistair Darling, indrømmer, at der er 'forskellige holdninger' rundt om forhandlingsbordet. Han havde opfordret sine kolleger fra rige lande til at stile mod en klimabistand på 100 milliarder dollar (cirka 500 milliarder kroner).

- Hvis der ikke er en aftale om finansiering, bliver det meget, meget sværere med en aftale i København, siger Alistair Darling.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere