VK på vej med ny vækstpakke

Regeringen vil forlænge fristerne for, hvornår virksomhederne skal betale skat. Tiltaget skal stoppe det stigende antal konkurser

VK-regeringen og Dansk Folkeparti er undervejs med en ny vækstpakke, der kan hjælpe erhvervslivet og begrænse skaderne af den igangværende økonomiske krise. Dagbladet Børsen erfarer fra en stribe centrale kilder, at fristerne for, hvornår de private virksomheder skal afregne A-skat, forlænges.

Dermed kan virksomhederne skubbe indbetalinger, der normalt løber op i omkring 21 milliarder kroner om måneden, og på den måde skaffe ekstra likviditet. Samtidig skal der indføres kortere frister for, hvornår det offentlige skal betale sine regninger til private virksomheder, skriver Børsen.

Fristerne for at indbetale moms er også oppe at vende, men kommer formentlig ikke med, fordi det giver knas med EU-reglerne at gøre forskel på momskredittiden for små og store virksomheder.

- Det er meget glædeligt, at regeringen har lyttet til vores ønsker. Lige præcis en bedre likviditet er noget, som mange danske virksomheder har et stort behov for, siger vice-adm. direktør Ole Krog fra erhvervsorganisationen DI.

Den nye vækstoffensiv kommer i et forsøg på at bremse det kraftigt stigende antal konkurser, der i oktober landede på det næsthøjeste tal nogensinde. Forhandlingerne om at forlænge kreditfristerne kører i regi af finansloven, hvor der ventes en aftale søndag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere