Borgerlige vil udlicitere for millioner

Venstre vil udlicitere 40 procent af de kommunale opgaver i Københavns kommune. Socialdemokraterne er ikke afvisende

Københavns Kommune bør udlicitere langt mere, end tilfældet er i dag. På stående fod vil Venstres Pia Allerslev udlicitere hele 12 procent mere af de kommunale opgaver.

Hun foreslår, at Borgerrepræsentationen fastsætter en målsætning om, at 40 procent af de kommunale opgaver på sigt skal være udliciteret, skriver Berlingske Tidende onsdag.

- Hvis vi for de samme penge kan få bedre service - både på de enkelte opgaver og fordi vi får billigere løsninger, så vi kan bruge pengene på andet - kan vi ikke komme hurtigt nok i gang med at udlicitere, siger Pia Allerslev.

Ifølge Pia Allerslev er ingen områder hellige, når det gælder om at overdrage de kommunale opgaver til private virksomheder. Pia Allerslev vurderer, at kommunen ved at udlicitere 12 procent mere vil kunne spare et par hundrede millioner kroner.

Venstres ambition vækker begejstring hos Liberal Alliance, men også De Radikale støtter forslaget. Heller ikke Socialdemokraternes overborgmesterkandidat Frank Jensen vil afvise flere udliciteringer i København, men det falder både Enhedslisten og SF for brystet. De to partier mener, at øget udlicitering i Københavns kommune strider mod den samarbejdsaftale, som venstrefløjen og Socialdemokraterne har givet hinanden håndslag på.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere