EU er skuffet over klimaambitioner

EU's kommissionsformand, José Manuel Barroso, og EU's formand, Fredrik Reinfeldt, er skuffede over klimaambitioner efter topmøde i Washington.

- Det er klart, at vi ikke får en bindende fuldblods traktat a la Kyoto-protokollen i København. Det er indlysende. Der er ikke tid nok, sagde José Manuel Barroso efter tirsdagens topmøde mellem EU og USA i Washington.

Med de ord har EU's kommissionsformand lagt en alvorlig dæmper på forventningerne til klimatopmødet i København til december.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, siger, at USA og EU er blevet enige om, at bestræbelserne på at få succes ved klimakonferencen i København i december "fordobles."

Alligevel var EU's nuværende formand, Fredrik Reinfeldt, der også er svensk statsminister, og José Manuel Barroso skuffede efter tirsdagen topmøde. På et pressemøde for svenske journalister efter mødet med Obama, sagde Reinfeldt, at han var skuffet over det fælles kommuniké, som kom ud af tirsdagens møde.

- Det er ikke sådanne dokumenter, vi vil se i København, sagde Reinfeldt til Svenska Dagbladet.

- Hvis vi skal have en global aftale på plads som klarer målsætningen om to grader (en aftale der begrænser globale temperaturstigninger til to grader i 2050), som skal finansieres af hele verden, så må vi finde hinanden i den her proces. Vi må finde den positive energi hos alle politiske ledere, der vil noget og få dem til at stoppe med at gemme deres hensigter og få dem til at træde frem, tilføjede Reinfeldt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere