Karzai lover god regeringsførelse

Efter at være blevet udpeget til Afghanistans præsident uden ny valgrunde, lover Karzai kamp mod korruption og samarbejde med oppositionen - selv med Taliban

Nu vil han kæmpe mod korruption, siger Karzai. (AP)
Nu vil han kæmpe mod korruption, siger Karzai. (AP)

Præsident Hamid Karzai lover at "fjerne den plet", som korruption har påført Afghanistan. Samtidig rækker han en hånd ud til både oppositionen i landet og Taliban.

- Vi vil arbejde på alle måder muligt for at fjerne denne plet, sagde Karzai tirsdag under en pressekonference, efter at det står fast, at han fortsætter som Afghanistans præsident i endnu en embedsperiode.

Karzai talte blot få timer efter, at han var blevet ringet op af USA's præsident, Barack Obama, som opfordrede den genvalgte Karzai til at udrydde korruptionen i Afghanistan og bebudede et "nyt kapitel" i samarbejdet mellem Washington og Kabul.

Afghanistans uafhængige valgkommission besluttede mandag at aflyse anden runde af præsidentvalget, fordi Karzais eneste modkandidat, Abdullah Abdullah, har trukket sig. Abdullah trak sig efter at Karzai nægtede at fjerne chefen for valgkommissionen og en række ministre, som oppositionen mener har en stor del af ansvaret for den valgsvindel, som første valgrunde var omgærdet af.

- Vor regering vil blive et spejl af Afghanistan, så at alle kan se sig selv i spejlet, sagde Karzai i talen, der blev transmitteret på national tv.

- Der vil blive afgørende ændringer i den kommende regering, lovede præsidenten.

Samtidig opfordrede han den fundamentalistiske Talibanbevægelse, der dræbte hans egen far, til at samarbejde med den ny regering.

- Vi opfordrer vore Talibanbrødre til at vende hjem og omfavne deres land, sagde Karzai.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere