S og R tilbage til forhandlinger

Socialdemokraterne og De Radikale vil tilbage til globaliseringsforhandlingerne efter brev fra statsministeren. De ønsker fortsat ændret ungeydelse fjernet.

Socialdemokraterne og De Radikale er nu klar til at vende tilbage til forhandlingerne om Globaliseringspuljen. Forhandlingerne brød sammen i sidste uge, og truede med at trække det omfattende velfærdsforlig om blandt andet efterlønnen med i faldet.

- Vi har fået et brev, hvori statsministeren klart anerkender sammenhængen mellem velfærdsaftalen og Globaliseringspuljen, og hvor statsministeren opfordrer til, at statsministeren kan genoptages. Dermed har han imødekommet vores ønsker, siger den radikale finansordfører, Morten Østergaard til TV2 News.

Forhandlingerne brød sammen, fordi oppositionen krævede en garanti for, at regeringen ikke ville gennemføre et forslag om at skære i børnechecken for unge. Regeringen insisterede omvendt på at kunne gennemføre forslaget sammen med Dansk Folkeparti.

Morten Østergaard siger på vegne af S og R, at oppositionen nu er klar til at gå til forhandlingerne igen - upåagtet at statsministeren sætter det som en forudsætning for at genoptage forhandlingerne, at regeringen vil gennemføre forslaget om ungeydelsen i 'andet regi'.

- Vi har ikke nogen forhåndsbetingelser, og vi accepterer, at vores uenigheder om ungeydelsen må håndteres i forhandlingerne samme med de andre udeståender, siger han og understreger, at partierne fortsat er imod den ændrede ungeydelse.

De Radikale og Socialdemokraterne skrev i sidste uge et fælles brev til statsministeren, hvori de opfordrede ham til at få forhandlingerne genoptaget.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere