Tjekkisk domstol blåstempler EU-traktat

Tjekkiets forfatningsdomstol har netop afgjort, at Lissabontraktaten ikke strider mod det østeuropæiske EU-lands forfatning. Dermed kan traktaten træde i kraft.

Lissabontraktaten er i overensstemmelse med Tjekkiets grundlov.

Det har det østeuropæiske EU-lands forfatningsdomstol afgjort.

Dermed er det ikke længere noget til hinder for, at den EU-kritiske præsident, Vaclav Klaus, kan sætte sin underskrift på traktaten, så den måske allerede kan træde i kraft over hele EU den 1. december.

Præsident Klaus har i flere måneder nægtet at underskrive traktaten, men har ikke flere krav, efter at han ved sidste uges EU-topmøde fik sin vilje og en undtagelse fra EU's charter om borgerrettigheder.

Undtagelsen skal udelukke muligheden for, at sudetertyskere gør krav på ejendom i Tjekkiet efter at være deporteret fra området efter Anden Verdenskrig.

De tjekkiske forfatningsdommere ved domstolen i Brno afviste tirsdag en klage fra 17 EU-kritiske senatorer, der gjorde et sidste forsøg på at få stoppet traktaten.

Lissabontraktaten kan først træde i kraft, når samtlige 27 af EU's medlemslande har ratificeret den, og Tjekkiet er det sidste land, der mangler.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere