Clinton strammer grebet om Iran

Hillary Clinton og en række andre udenrigsministre sætter tommelskruerne på Iran for at få landet til at underskrive FN's foreslåede atomenergiaftale

Det er afgørelsens time for Iran. Sådan lyder budskabet fra USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, efter Iran har udvist tøvende adfærd i forhold til at underskrive en atomaftale, der er udarbejdet af FN.

- Det her er et afgørende øjeblik for Iran. Fuld accept af dette forslag ville være en god indikator for, at Iran ikke ønsker at være isoleret og dermed ønsker at samarbejde, siger Hillary Clinton.

Frankrigs udenrigsminister, Bernard Kouchner, siger, at de seks stormagter, der har forhandler med Iran om landets atomprogram, ikke vil finde sig i manøvrer, der trækker sagen i langdrag.

- Hvis Irans svar er at forhale tingene, som det ser ud til, så vil vi ikke acceptere det, siger Kouchner.

David Miliband, Storbritanniens udenrigsminister og Sergei Lavrov, Ruslands udenrigsminister, lægger sig op af samme linje som Clinton og Kouchner.

Atomaftalen ville betyde, at Irans uran bliver beriget i udlandet og efterfølgende omdannet til brændsel for derefter at vende tilbage til Iran. Alt sammen under kontrol af det Internationale Atomenergi Agentur.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere