Haarder: eleverne kan bare åbne vinduet

Undervisningsminister Bertel Haarder afviser at sætte penge af til at forbedre skolernes elendige indeklima´. Hvis kommunerne ikke betaler, må eleverne bare åbne vinduet, siger han

CO2-indholdet er for højt i halvdelen af de danske klasseværelser, viser en undersøgelse. Men det bliver ikke undervisningsministeren, der betaler. Hvis der er problemer, kan eleverne bare åbne et vindue i klasselokalet, siger Bertel Haarder i et interview med ing.dk .


Bertel Haarder henviser til, at regeringen allerede har ladet skolerne investere flere penge i blandt andet skoleområdet i 2010. Derfor mener han, at det er de eneklete kommuner, der skal finde penge til at forbedre elevernes indeklima.

Åbn og tag en jakke på
Undervisningsministeren opfordrer kraftigt kommunerne til at gøre noget ved problemet - indtil da synes han dog, det er en glimrende løsning at lade vejret komme ind:

- Indtil da må skolerne lukke nogle flere vinduer op, og så må man tage en jakke på. Der behøver jo ikke være 22 grader i klasselokalet. Jeg er selv nærmest berygtet på Christiansborg for altid som det første at styre mod et vindue og lukke det op, for jeg bekymrer mig også selv meget om indeklima, fortæller han til ing.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere