Stopper flyvning med tvangsudviste irakere

Danish Air Transport, der fløj tvangsudviste irakere til Irak, vil have andre selskaber til at dele byrden for at gennemføre de omstridte hjemsendelser.

Telefoniske trusler og anden form for chikane har fået charterselskabet Danish Air Transport til at stoppe flyvninger med tvangsudviste asylsøgere for Rigspolitiet. Det skriver Berlingske Tidende.

Charterselskabet transporterede i september 22 udviste irakere fra blandt andet Brorsons Kirke i København og et større antal politifolk fra Odense Lufthavn til Irak.

Den heftige debat og eksponeringen af det lille flyselskab førte til chikane, og det ønsker Danish Air Transports direktør Jesper Rungholm ikke at udsætte de 245 ansatte for.

Selv om turen til Irak med de afviste asylsøgere foregik med i god ro og orden, ønsker Jesper Rungholm, der selv sad i cockpittet under flyvningen, ikke at flyve den slags flyvninger igen, hvis byrden ikke kan deles med de øvrige danske flyselskaber.

Men ingen af de selskaber, der kan flyve med en større gruppe passagerer til for eksempel Irak, ønsker ifølge Berlingske Tidende at påtage sig opgaven. Det skyldes blandt andet vanskeligheder ved at planlægge en rejse til Bagdad, forsikringsspørgsmål, og at selskaberne normalt ikke har fly i beredskab til den slags opgaver.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere