Flertal for ny Blekingegadeundersøgelse

PET-kommissionens arbejde skal følges op af nye undersøgelser om Blekingegade-banden. Det er et flertal på Christiansborg enig om

Et bredt politisk flertal på Christiansborg vil have gennemført en ny undersøgelse af PET's rolle i sagen om Blekingegade-banden.

Selv om justitsminister Brian Mikkelsen (K) i første omgang har lovet at svare på anklagerne i en ny bog om sagen, så understreger flere partiers retspolitiske ordførere, at der - uanset svarene - er behov for en egentlig undersøgelse af bandens virke, som endte med drabet på en politibetjent.

- Det er i alles interesse at finde frem til, hvad der er op og ned i alle de anklager, som flyver gennem luften. Jeg forestiller mig en slags sandhedskommissio, som i Sydafrika, hvor de implicerede personer kan tale frit, uden at det får konsekvenser, siger Socialdemokraternes retsordfører, Karen Hækkerup, efter et møde med justitsministeren.

Ifølge SF's retsordfører, Karina Lorentzen, er der en "bred opfattelse" af, at der behov for en sådan undersøgelse.

Senest har en ny bog, "Politiets hemmeligheder", hævdet, at PET i flere år forhindrede politiet i at anholde medlemmerne af Blekingegadebanden. Medlemmerne af banden kunne have været stoppet, inden gruppen dræbte politimanden under et røveri i Købmagergade i København i november 1988, lyder det.

Det var på forhånd ventet, at et flertal bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten ville kræve en ny undersøgelse Blekingegadesagen af Brian Mikkelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere