Asylbureau må vente på sine penge

Først om en uge afgør retten, om det omstridte vikarbureau Asylbureau får sine penge igen. De blev beslaglagt ved et hemmeligt retsmøde den 6. oktober

Det omstridte vikarbureau Asylbureau Aps. må vente en uge på en afgørelse, om det kan få udleveret dets formue på 308.810 kroner.

Ved et hemmeligt retsmøde den 6. oktober besluttede Københavns Byret, at pengene skulle beslaglægges, og to dage senere tømte politiet bureauets konto.

Asylbureau Aps. er stiftet af foreningen Støtteforeningen for Asylansøgere i Danmark for at tilbyde virksomheder vikarer og foredragsholdere blandt afviste irakiske asylansøgere. Tanken var på den måde, at skaffe de afviste asylansøgere midlertidig opholdstilladelse.

Politiet og anklagemyndigheden mener, at bureauet dermed bryder udlændingeloven.

- Asylbureau medvirker til at beskæftige personer, som ikke har arbejdstilladelse, og personer, der er afvist som asylansøgere. Derfor var det nødvendigt at beslaglægge pengene, sagde anklageren Elisabeth Boserup i retten.

Asylbureaus advokat, Christian Dahlager, afviste, at bureauet har gjort noget ulovligt.

Han påpegede, at Asylbureau havde tre formål: At tilbyde en vikarservice, drive oplysningsvirksomhed via foredrag og vidensindhentning.

- Man havde ni irakere, som kunne komme i arbejde, og søgte Udlændingeservice om tilladelse til at ansætte dem. Det blev afvist, og irakerne sendt ud af landet. Derefter opgav man vikarservicen og koncentrerede sig om oplysningsvirksomhed og vidensindhentning, sagde han i retten.

Asylbureau fik pengene via donationer, og advokat Christian Dahlager pegede på, at der kun er gået penge ind på kontoen. Der er ikke hævet fra den.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere