Karadzic boykotter ikke længere retsmøder

Den krigsforbrydersigtede tidligere bosnisk-serbiske leder Radovan Karadzic møder tirsdag op ved retsmøde, efter at han hidtil er blevet væk fra tribunal

Radovan Karadzic tager efter al sandsynlighed tirsdag for første gang plads på anklagebænken ved FN's Krigsforbrydertribunal for det tidligere Jugoslavien. Det bebuder to af hans juridiske rådgivere.

De bosniske serberes krigsforbrydersigtede tidligere leder har ellers hidtil boykottet retssagen, som blev indledt i sidste uge.

Den 64-årige Karadzic har krævet retssagen udsat i ni måneder, fordi han vil have mere tid til at forberede sit forsvar.

Dommerne ved tribunalet er ved at undersøge, hvordan retssagen kan fortsætte, hvis han holder fast i eller genoptager sin boykot.

Advokaterne har foreløbig ikke oplyst, hvorfor Karadzic nu tilsyneladende har ombestemt sig.

Mandagens retshøring kommer dog som planlagt til at foregå uden hovedpersonen, der er anklaget for folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden.

Der er rejst i alt 11 anklagepunkter mod Karadzic, som anklageren i sidste uge udpegede som den øverste ansvarlige for den etniske udrensning mod muslimer og kroater, der fandt sted under borgerkrigen i Bosnien fra 1992 til 1995.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere