Stort rod i Gades bilag

Udgiftsbilag i stort tal har aldrig eksisteret, mens mad- og drikkebilag for 21.000 kroner er pistforsvundet

Søren Gade har et fyndigt rod i sine mange repræsentative bilag. (Foto: Thomas Sjørup)
Søren Gade har et fyndigt rod i sine mange repræsentative bilag. (Foto: Thomas Sjørup)

Midt i forsvarsminister Søren Gades hidtil største krise kan Ekstra Bladet i dag afsløre, at Søren Gade har et fyndigt rod i sine mange repræsentative bilag.

Et stort antal af forsvarsminister Søren Gades udgiftsbilag har således aldrig eksisteret. Blandt andet fordi de er blevet væk under diverse tjenesterejser.

Alligevel har ministeriet refunderet udgifterne til Gade, hans ministersekretariat og hans adjudant. Desuden er fem repræsentative udgiftsbilag for i alt godt 21.000 kroner pist forsvundet.

Det indrømmer Forsvarsministeriet over for Ekstra Bladet efter at ministeriet har ledt forgæves i omkring otte måneder.

Et af de forsvundne bilag vedrører en middag for forsvarsforligskredsen på restaurant Grønnegade i juni 2004. Udgiften lyder på godt 12.700 kroner, men bilaget er pistvæk. Så hvad selskabet har spist og drukket på skatteydernes regning vides ikke. Et andet bortkommet bilag vedrører en middag for danske ansatte ved FN i New York i august 2004. Udgiften til mad og drikke løber her op i godt 6.500 kroner. Men selve bilaget er altså 'bortkommet'.

Ekstra Bladet kan også afsløre, at Gade ved diverse lejligheder serverer snaps under såkaldte 'arbejdsfrokoster'. En praksis som tidligere statsminister, Gades partifælle Anders Fogh Rasmussen, ellers har taget stærkt afstand fra.

Under et Nato-topmøde i Istanbul tilbage i juni 2004 bruger Gade næsten 500 kroner på en gang tyrkisk bad til sig selv og hans adjudant, fremgår det af de mange bilag, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Søren Gade er ifølge Forsvarsministeriets presseafdeling på efterårsferie og har derfor ikke ønsket at kommentere bilags-affæren over for Ekstra Bladet.

Læs meget mere om hele affæren i Ekstra Bladet i dag