Birthe Rønn: Irak skal nok tage asylansøgerne

Vores aftale med Irak holder, fastholder integrationsministeren, selv om den irakiske regering melder det modsatte ud

De 17 irakere, der i nat blev anholdt af politiet i Brorsons Kirke, bliver sendt til Irak.

Så klar er talen fra integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, der afviser, at den irakiske regering i nat skulle have vendt på et sølvfad i forhold til aftalen om at tage mod asylansøgerne.

- Jeg har ingen grund til at tro, at de irakiske myndigheder ikke overholder den aftale, de har indgået med vores folk på den danske ambassade, siger Birthe Rønn Hornbech (V) til TV 2 News.

Afvisningen fra Iraks premierminister Nuri al-Maliki står ellers på regeringens officielle hjemmeside, hvor han kontant slår fast:

- Vi har meddelt, at vi afviser at tage imod én eneste af dem, hvis personen bliver tvangshjemsendt til os, slår den irakiske regeringschef fast.

Opfordrer til protest
Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen var tilstede under nattens uroligheder ved rømningen af kirken på Nørrebro og opfordrer danskerne til at protestere over ’den umenneskelige behandling’.

– Enhedslisten opfordrer alle til at deltage i de fredelige protester mod regeringens politik, som kommer til at blive gennemført i løbet af de næste døgn.

– Det er rystende, at regeringen åbenbart sætter ønsket om at kapre stemmer i Danmark over hensynet til menneskeliv blandt irakerne i Brorson Kirken. Man er villig til i ly af nattens mørke at hive børn op af deres senge for at sende dem til en uvis skæbne i Irak – udelukkende for at fremstå som hard-linere på flygtningeområdet.

– Det kan derfor vise sig, at der er tale om en helt meningsløs magtdemonstration fra regeringens side, siger Johanne Schmidt-Nielsen.