Røde Kors: Dybt ulykkeligt

Dansk Røde Kors er ikke overrasket over nattens rømning af Brorsons Kirke. Organisationen mener alligevel, at situationen er dybt ulykkelig

Det var ingen overraskelse for Dansk Røde Kors, at de afviste irakiske asylansøgere i nat blev fjernet fra Brorsons Kirke. Men organisationen finder det alligevel ulykkeligt.

- Vi kan og vil ikke blande os i politik. Men nattens aktion sætter endnu engang fokus på, hvad den danske flygtningepolitik har af konsekvenser. Røde Kors har igen og igen peget på, at de lange opholdstider i vore centre uden en egentlig afklaring er ødelæggende for mennesker. Og skaber forkerte forventninger både hos dem og i den danske befolkning, siger generalsekretær Anders Ladekarl i en pressemeddelelse.

Organisationen har været meget opmærksom på de mennesker, der har opholdt sig i kirken.

- Derfor har vi også gentagne gange rettet direkte henvendelse til myndighederne og politikere. Blandt irakerne er der børn, der har levet størstedelen af deres liv eller er født i Danmark. Der må kunne tages humanitære hensyn - og vi mener, der bør tages humanitære hensyn, siger Anders Ladekarl.