Annonce:
Annonce:

Røde Kors: Dybt ulykkeligt

Dansk Røde Kors er ikke overrasket over nattens rømning af Brorsons Kirke. Organisationen mener alligevel, at situationen er dybt ulykkelig

Annonce:
Følg Politik

Det var ingen overraskelse for Dansk Røde Kors, at de afviste irakiske asylansøgere i nat blev fjernet fra Brorsons Kirke. Men organisationen finder det alligevel ulykkeligt.

- Vi kan og vil ikke blande os i politik. Men nattens aktion sætter endnu engang fokus på, hvad den danske flygtningepolitik har af konsekvenser. Røde Kors har igen og igen peget på, at de lange opholdstider i vore centre uden en egentlig afklaring er ødelæggende for mennesker. Og skaber forkerte forventninger både hos dem og i den danske befolkning, siger generalsekretær Anders Ladekarl i en pressemeddelelse.

Organisationen har været meget opmærksom på de mennesker, der har opholdt sig i kirken.

- Derfor har vi også gentagne gange rettet direkte henvendelse til myndighederne og politikere. Blandt irakerne er der børn, der har levet størstedelen af deres liv eller er født i Danmark. Der må kunne tages humanitære hensyn - og vi mener, der bør tages humanitære hensyn, siger Anders Ladekarl.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: