Tamil-overlever afløser Hanne Bech

Politidirektør i Nordsjælland, Johan Reimann, skal afløse Københavns højprofilerede politidirektør, Hanne Bech Hansen

56-årige Johan Reimann flytter fra jobbet som politidirektør i Nordsjælland til samme stilling i København, når Hanne Bech Hansen gå på pension. (Foto: Politiet)
56-årige Johan Reimann flytter fra jobbet som politidirektør i Nordsjælland til samme stilling i København, når Hanne Bech Hansen gå på pension. (Foto: Politiet)

Det er en renlivet overlever, som om kort tid sætter sig i chefstolen på Københavns Politigård, når hovedstadens markante politichef, Hanne Bech Hansen, i juni fylder 70 og dermed må gå på pension. Regeringen har udpeget den 56-årige Johan Reimann til posten ud fra et ansøgerfelt på 11.

Johan Reimann er i dag politidirektør i region Nordsjælland. Han får med jobbet i København formentlig den højeste stilling i etaten - næst efter jobbet som rigspolitichef - og afgjort én, som kalder på det talent som kommunikator, som Johan Reimann er i besiddelse af.

Hermed når den jurist fra Justitsministeriet, som ene af alle indblandede fik en fornem karriere efter den katastrofale Tamil-sag, endnu et trin op ad stigen.

En næse så stor...
Johan Reimann var ministersekretær hos justitsminister Erik Ninn-Hansen i de år, da den lovstridige nedprioritering af tamilske flygtninges krav om familiesammenføring fandt sted. De ledende embedsmænd led over en bred kam voldsomme tilbageslag i deres ellers guldrandede professionelle løbebaner. Kun Reimann fortsatte opad.

Erik Ninn-Hansen betegnede den lange nordsjællænder som 'naturens muntre søn', mens Reimann gjorde sig berømt med advarslen til Ninn om nedprioriteringen:

- Du får en næse så stor, at du kan lugte dig selv i nakken!

Spindoktor før tid
Hermed lod Johan Reimann sin politiske chef forstå, at han var ude i forbudt ærinde med sin behandling af tamilerne.

Erik Ninn-Hansen, som endte med en dom i Rigsretten for sin behandling af tamilerne, og som med sin ageren i samme sag kostede regeringen Schlüter livet, satte normalt stor pris på Johan Reimanns politiske fornemmelse og overlod gerne til sin ministersekretær at formulere ministerens egne holdninger over for f. eks. medierne, hvis ikke ministeren selv havde tid til at komme til telefonen. Og det til og med i en tid, hvor begrebet 'spindoktor' ikke var opfundet.

Karrieren efter Tamil-sagen
Siden tiden som ministersekretær og efter Tamil-skandalen har Johan Reimann været kontorchef i flere forskellige kontorer i Justitsministeriet og afdelingschef i ministeriets administrationsafdeling.

I 2003 blev han ansat som Danmarks repræsentant for Eurojust i Haag.

Sideløbende har han undervist på Københavns Universitet og Politiskolen, skrevet en bog og flere juridiske artikler. Ved politireformen blev han udnævnt til politidirektør i Nordsjællands Politi.

Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen