'Fogh er Danmarks Berlusconi'

Politikere kritiserer Anders Fogh Rasmussen i skarpe vendinger for hans bestilling af ja-kampagne til tronfølgerloven

- Betal pengene tilbage, opfordrer politisk oprdfører for Liberal alliance, Simon Emil Ammitzbøll. (Foto: Kim Agersten)
- Betal pengene tilbage, opfordrer politisk oprdfører for Liberal alliance, Simon Emil Ammitzbøll. (Foto: Kim Agersten)

– Det er fuldstændigt forrykt, hvis han decideret har bedt om en ja-kampagne, siger medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, Morten Bødskov.

Udmeldingen kommer efter dagbladet Informations afsløring af, at tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen bestilte en kampagne for tronfølgerloven, der ville påvirke danskerne til at stemme ja.

Betal pengene tilbage, Lars
Politisk ordfører i Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøll, mener heller ikke, at kampagnen er i orden, og han ser gerne, at statsministeriet betaler pengene for kampagnen tilbage til skatteyderne.

– Jeg synes desværre, det bekræfter, at kampagnen ikke var oplysning. Det er problematisk, at staten går ind og fortæller vælgerne, hvad de skal mene.

– Statsministeren har betragtet embedsmands-apparatet, som om det var hans eget, men det er det ikke. Det ville være rigtigt af statsministeriet, hvis de betalte pengene tilbage, så vil de ikke høre mere fra mig om den sag, udtaler Simon Emil Ammitzbøll til eb.dk.

Sagen kroner Fogh som Danmarks svar på Silvio Berlusconi
Morten Bødskov (S) mener også, at Anders Fogh Rasmussen brugte statsministeriet i sin egen sags tjeneste, og det er helt forkert.

– Denne her sag er kronen på værket i en række af sager, lige inden Anders Fogh Rasmussens afgang, der viser ham som Danmarks svar på Silvio Berlusconi, siger han.

Morten Bødskov (S) vil nu bede nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen om en redegørelse for, hvorfor kampagnen om tronfølgerloven ikke kom i udbud, og om daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen bestilte en decideret ja-kampagne.

Anders Fogh Rasmussen er i øjeblikket på ferie i Frankrig og har derfor ikke mulighed for at kommentere kritikken, oplyser hans spindoktor, Michael Ulveman.

1 af 3 Morten Bødskov (S) sammenligner Anders Fogh Rasmussens med Italiens premierminister Silvio Berlusconi, efter Foghs misbrug af statsministeriets embedsmands-netværk. (Foto: AP)
2 af 3 Morten Bødskov (S) vil bede Lars Løkke Rasmussen (V) om en redegørelse omkring sagen med tronfølger-kampagnen. (Foto: Miriam Dalsgaard)
3 af 3 - Betal pengene tilbage, opfordrer politisk oprdfører for Liberal alliance, Simon Emil Ammitzbøll. (Foto: Kim Agersten)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen