'Spøgelser' i Borgerligt Centrums ny ledelse

De siger selv, de er 12 i partiledelsen - i virkeligheden er de højst ni

Jeppe Søe står nu i spidsen for resterne af Borgerligt Centrum. (Foto: Kirkholt Photo)
Jeppe Søe står nu i spidsen for resterne af Borgerligt Centrum. (Foto: Kirkholt Photo)

Farcen omkring folketingsmedlem Simon Emil Ammitzbølls tidligere parti, Borgerligt Centrum, når nye højder.

Søndag blev en ny 12 mand stor partiledelse stiftet af den tidligere pressechef, Jeppe Søe, og det tidligere styrelsesmedlem, Lars Karstensen. De to blev henholdsvis ny formand og ny organisatorisk næstformand i resterne af Borgerligt Centrum.

Partiledelsen blev konstitueret på et møde i går eftermiddag på Gl. Donsvej i Kolding, hvor Lars Karstensen bor.

Men på mødet var kun fire mennesker mødt op - en femte meldte afbud kort før mødet.

Lars Karstensen fortæller, at 'partitoppen' dertil havde fået tre fuldmagter fra personer, som ville være med i partiets ledelse.

Men for at nå op på 12 i den nye styrelse havde Lars Karstensen og Jeppe Søe besluttet at tilbyde partiets fem regionsrådsformænd en plads i partitoppen. Hvis vedkommende ikke var interesseret, måtte man finde et andet navn.

Indtil videre mangler den konstituerede ledelse dog at få sat navn på tre af 12 mand store partistyrelse.

- Vi satser på at få de sidste tre navne på plads i den kommende tid. Regionerne har tilkendegivet, at de er på og med. De skal bare lige have udpeget en person, siger Lars Karstensen til ekstrabladet.dk.

Han erkender, at han dybest set ikke selv ved, hvor mange, der står bag det relancerede parti, som Simon Emil Ammitzbøll fastholder formelt lukkede ned i lørdags.

I partiets gamle styrelse var der oprindeligt 13 medlemmer. I den nye er der altså kun 12, men Lars Karstensen afviser, at man ikke kunne finde en '13-mand'.

- Nej, og rent faktisk har vi jo medlemstilgang. I går da vi holdt møde, kom der tre tilmeldinger ind under mødet, men vi ved selvfølgelig ikke, hvor mange der har meldt sig ud. Vi har ikke medlemslisterne endnu, siger Lars Karstensen.