Tysk minister trækker sig: Anklaget for fusk

Tysklands kansler lider stort politisk nederlag, efter at uddannelsesministeren har trukket sig fra posten

Tysklands uddannelses- og forskningsminister, Annette Schavan, trækker sig fra posten efter anklager om akademisk fusk. Foto: AP/Maja Hitij
Tysklands uddannelses- og forskningsminister, Annette Schavan, trækker sig fra posten efter anklager om akademisk fusk. Foto: AP/Maja Hitij

Tysklands uddannelses- og forskningsminister, Annette Schavan, trækker sig fra posten efter anklager om akademisk fusk, oplyser kansler Angela Merkel.

De to kvinder mødtes lørdag for at diskutere sagen, og Merkel siger, at hun har modtaget opsigelsen fra ministeren, som er en tæt allieret, 'med et tungt hjerte'.

Schavan fik frataget sin doktortitel af universitetet i Düsseldorf for få dage siden, og siden har både oppositionen og flere af hendes politiske allierede krævet ministerens afgang.

- Jeg tror, at dagen i dag er den rigtige til at forlade min ministerpost og koncentrere mig om mine pligter som medlem af parlamentet, sagde en tydeligt bevæget Schavan efter mødet med Merkel.

Læs også:

Se også: Endnu en tysk minister beskyldes for snyd

Den afgående minister afviser imidlertid at have brugt afskrifter til dele af sin doktordisputats fra 1980, som det første gang blev hævdet i april sidste år.

Schavan har gennem sin advokat meddelt, at hun vil klage over afgørelsen.

Afviste beskyldninger
- Jeg afviser på det stærkeste beskyldningerne og agter at blive som minister, sagde den 57-årige Schavan i et interview med avisen Die Welt for nylig.

Schavan er tæt allieret med kansler Angela Merkel, og hendes formodede afgang er et stort politisk nederlag for Merkel, der kæmper for at sikre sig en tredje periode i spidsen for Tyskland.

Den tidligere videnskabsminister i delstaten Niedersachsen, Johanna Wanka, er udnævnt som ny uddannelsesminister efter Annette Schavan, oplyser Merkel.

Beskyldningerne mod Schavan minder om dem, som i 2011 blev fremsat mod den daværende forsvarsminister i Merkels konservative regering, Karl-Theodor zu Guttenberg.

Hans politiske karriere blev brat afsluttet, da det kom frem, at han havde snydt med en akademisk afhandling.

Schavan var dengang blandt de første, som fordømte Guttenberg, der blev anklaget for at have kopieret dele af sin ph.d.-afhandling.

Selv om Schavans snyd menes at være langt mindre omfattende end Guttenbergs, så er det meget svært at tilgive på grund af hendes position i et land, der tager akademiske titler meget alvorligt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere