Forsvaret skal fyre 150 ansatte

Forsvaret skal af med 150 HR-administrations-folk i forbindelse med besparelser i forsvarsforliget

Planlagte besparelser i det danske forsvar betyder nu, at der skal fyres medarbejdere. Forsvaret skal af med 150 ansatte i forbindelse med forsvarsforliget, oplyser forsvaret.

Samlet skal der skæres 340 stillinger, hvoraf en del dog allerede er ubesatte. Det er Forsvarets HR-administration, der skal på en kraftig slankekur, hvor man i 2013 og 2014 skal skæres fra 900 stillinger til kun at have 560 stillinger.

Da flere af stillingerne er ubesatte, er der reelt tale om at nedlægge cirka 150 besatte stillinger, oplyser forsvaret.

- Stillingsnedlæggelserne må forventes at medføre afskedigelser. Forsvaret vil naturligvis søge i første omgang at omplacere medarbejdere og herefter udnytte naturlig afgang samt indgå aftaler om frivillig fratræden, hedder det i et notat.

- Dog er forsvaret naturligvis også nødsaget til at sikre, at der er den rigtige sammenhæng mellem den enkelte medarbejders kompetencer og den stilling, som skal bestrides, tilføjer forsvaret i notatet.

I Hjørring bliver der nedlagt omkring 80 besatte stillinger. Stillingsnedlæggelserne vil primært finde sted ved Forsvarets Personeltjeneste og i mindre omfang ved Forsvarets Regnskabstjeneste og Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste.

De resterende cirka 70 stillinger nedlægges ved Forsvarets Personeltjeneste i Ballerup, Forsvarsstaben, Hjemmeværnskommandoen, Forsvarets Materieltjeneste og de operative kommandoer.

I en senere anden fase fra 2014 til 2016 vil Forsvarets Personeltjeneste skulle pege på muligheden for at reducere med yderligere 100 årsværk.

Fyringsrunden bliver sat i gang fra 1. maj 2013.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere