Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Romneys prutte-foto forarger

Associated Press-foto gør grin med den republikanske præsidentkandidat, lyder kritikken

I 2008 udsendte Associated Press dette lidet flatterende fotografi af John McCain.  (Foto: AP)
I 2008 udsendte Associated Press dette lidet flatterende fotografi af John McCain. (Foto: AP)

Det er lidt af en stinker, mener republikanerne:

Et fotografi af Mitt Romney, der noget anstrengt bøjer sig forover, mens en chokeret skolepige står bag ham med åben mund og polypper.

En fotograf fra det amerikanske nyhedsbureau Associated Press tog billedet på en skole i Fairfield i Virginia mandag – og kort efter var pletskuddet sendt ud til medier i hele verden.

Den amerikanske højrefløj mener, at Associated Press helt bevidst er ude på at latterliggøre den republikanske præsidentkandidat.

- Det er utroligt. Det ser ud som om, at den lille pige glor på Romneys bagdel, skriver den konservative mediekritiker Tim Graham på Newsbusters.

Læs: Romney: Tunge våben til Syrien

Steve Manuel, en prisvindende fotograf og universitetslærer, siger til Fox News, at Associated Press må have været bevidst om, hvordan billedet ville blive opfattet.

- Selv om det er morsomt, må AP have været klar over, hvad læserne vil tænke. AP ved, at læserne vil smågrine og forestille sig, hvad det er, den lille pige ser. Det får Romney til at fremstå en smule til grin.

Se tv: Derfor virkede Obama så træt

Associated Press har reageret på kritikken ved at præcisere teksten, som ledsager billedet:

'En elev reagerer, når det går op for hende, at Romney sætter sig på hug foran hende og hendes klassekammerater til et gruppefoto', lyder beskrivelsen.

I 2008 blev nyhedsbureauet også kritiseret for et foto, hvor den daværende republikanske præsidentkandidat, John McCain, lignede én, der skulle til at kaste op.

Mitt Romney i front
Mitt Romney har fået et stærkt comeback til valgkampen efter tv-duellen i sidste uge, hvor han uddebattere præsident Barack Obama for øjnene af 67 millioner seere.

Flere meningsmålinger - blandt andet fra Pew Research og Gallup - giver nu Romney føringen i en valgkamp, der tegner til at blive et tæt opgør.

Næste debat mellem de to rivaler finder sted 16. oktober. Denne gang er det udenrigspolitikken, der står på dagsordenen.

1 af 2 Mitt Romney sætter sig på hug foran en gruppe skolebørn. (Foto: AP)
2 af 2 I 2008 udsendte Associated Press dette lidet flatterende fotografi af John McCain. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen