TV: Se Bødskov blive svinet i EU

Justitsminister Morten Bødskov (S) stod tirsdag skoleret foran EU-parlamentet - det gik ikke stille for sig

Der blev klappet, da justitsminister Morten Bødskov tirsdag stod skoleret i EU-parlamentet. Men det var langt fra af begejstring over det danske formandsskab. Nærmere modsat - for da Danmark og Bødskov blev svinet af flere omgange, jublede andre medlemmer i salen.

LÆS: Bødskov skal stå skoleret i EU

- Jeg skal nok forsøge at holde hovedet køligt, selvom jeg egentlig har lyst til at sprænge lidt i luften. Jeg synes, at du endnu engang har været provokerende her til formiddag, sagde formanden for den konservative gruppe i parlamentet, Joseph Daul.

Se hele Joseph Dauls sviner til Bødskov i videoen over artiklen

Brud med grundlæggende principper
EU-Parlamentet har de seneste dage raset over justitsminister Morten Bødskov og det danske formandsskab. De mener, at det danske formandsskab sammen med ministerrådet er gået bag deres ryg og har lavet en ny aftale, som de ikke har haft indflydelse på. Aftalen giver mulighed for at de enkelte lande kan lave øget grænsekontrol udenom parlamentet. Derfor var justitsministeren kaldt til Strasbourg, hvor han skulle forklare sig.

LÆS: Ekspert om EU-sag: Det er meget alvorligt

- Det er et brud med de helt grundlæggende principper for det europæiske samarbejde. Det bånd har de brudt, Joseph Daul.

Slut med samarbejde
Krisen mellem det danske formandsskab og EU-parlamentet udviklede sig mandag aften, hvor et udvalgt under parlamentet besluttede at tage den nye aftale til EU-domstolen.

LÆS: Dansk krise i EU: Grænse-aftale sendes til EU-domstolen

Her slutter problemerne ikke for Morten Bødskov - mange af parlamentets medlemmer, vil ikke længere samarbejde med det danske formandsskab:

LÆS: DF: Vi er stolte af Helle Thorning

- Jeg er af opfattelse af siden den 7.juni er det danske formandsskab ikke længere en troværdig samtalepartner. Fra nu af og frem til den 30. juni vil vi i stedet tage kontakt til det europæiske råd eller det kommende cypriotiske formandsskab, sagde Daull og tilføjede:

- Det er en beslutning, jeg har truffet på baggrund af meget grundig analyse. Jeg mener, at de har brudt med fællesskabsmetoden, og det er ikke acceptabelt. Man kan ikke handle på denne måde.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen