Frankrig: 5. maj afgørelsens dag i Syrien

Frankrig vil presse på for at få resolution om indgreb i Syrien, hvis observatører ikke indsættes hurtigt

Frankrig vil se mindst 300 FN-observatører ude i terrænet i Syrien inden for to uger.

Og hvis regimet i Damaskus ikke lever op til fredsaftalen i begyndelsen af maj, så vil franskmændene presse på for at få skelsættende resolution i FN, som giver mulighed for at gennemføre et indgreb i Syrien, siger den franske udenrigsminister, Alain Juppe.

- Dette kan ikke fortsætte i det uendelige. Vi ønsker at se observatører indsat i et tilstrækkeligt stort antal - mindst 300. De skal indsættes hurtigst muligt, siger Juppe.

Den franske udenrigsminister understreger, at datoen 5. maj er skelsættende, da den internationale udsending Kofi Annan skal fremlægge en rapport til Sikkerhedsrådet netop den dag.

- Det er sandhedens øjeblik, siger Juppe, som tilføjer:

- Vi kan ikke tillade, at det syriske regime trodser os.

Han siger, at Frankrig vil indlede en ny diplomatisk fase, hvis styret i Damaskus ikke samarbejder.

- Vi vil være nødt til at presse på for at få en kapitel syv resolution i FN, siger Juppe med henvisning til den type resolutioner, som kan bemyndige andre lande til at gribe ind i en konflikt - også med militære midler.

Den franske udenrigsminister siger, at en sådan resolution næppe vil blive vedtaget, men at der derfor er endnu flere grund til at forklare, hvad der sker.

Rusland og Kina har tidligere nedlagt veto for at beskytte det syriske regime mod militære indgreb.

Den øverste leder af FN's fredsbevarende styrker, Herve Ladsous, siger, at det vil tage mindst en måned at få de første 100 observatører ind i Syrien.

Ifølge Ladsous afviser Syrien, at der kan komme observatører fra Vesten og andre arabiske lande, der har udtrykt støtte til den syriske opposition.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere