Fogh: Mærsk lærte mig at tage trapperne

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen blev inspireret af Mærsk - men følte sig aldrig under pres.

Foto: AP
Foto: AP

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen hylder den afdøde erhvervsgigant Mærsk Mc-Kinney Møller som en stor inspiration for både sig selv og dansk erhvervsliv.

Han siger, at han selv har forsøgt at leve op til flere af Mærsks idealer om at være retlinet, retskaffen, ordentlig og altid godt forberedt.

- Og sådan set er det Mærsk, som fra jeg var helt ung inspirerede mig til, at jeg altid tager trapperne. Jeg havde hørt, at det gjorde Mærsk. Det fik jeg også selv senere at se i Mærsks hovedkvarter. Ret imponerende, siger Fogh.

Han har ikke selv haft kontakt med den danske erhvervsgigant, siden han for tre år siden forlod dansk politik til fordel for jobbet som generalsekretær for Nato.

Men i løbet af årene som statsminister var der løbende kontakt. Men Fogh siger, at han aldrig har følt, at rederigiganten forsøgte at få politisk indflydelse.

- Nej, den oplevelse har jeg aldrig nogensinde haft. Jeg har haft mange diskussioner med Mærsk. Men vi har altid kunnet tage sådanne diskussioner i en god atmosfære.

- Og jeg har aldrig nogensinde følt, at jeg har været under pres fra Mærsk Mc-Kinney Møller.

- Jeg tror nogle gange, hans tålmodighed var en lille smule mindre end den, man er nødt til at have, når man er politiker. Men når jeg havde forklaret ham, hvorfor jeg havde truffet de beslutninger, jeg havde, så accepterede han det også, siger Fogh.

Den tidligere statsminister ønsker ikke at sige, hvad der blev diskuteret. Men han forsikrer om, at der efter Mærsks død ikke kommer nye oplysninger frem om virksomhedens og personens konkrete indflydelse.

- Så er det i hvert fald også noget, jeg ikke ved. Jeg er ikke bekendt med noget, som ikke på en eller anden måde har været fremme, siger Anders Fogh Rasmussen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere