Statsminister: Mærsk har sat præg overalt

Danmark har mistet en betydningsfuld erhvervsmand af en helt særlig støbning, siger Helle Thorning-Schmidt.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Det er ikke kun som erhvervsmand i særklasse, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil huske den netop afdøde Mærsk Mc-Kinney Møller.

Hun vil i høj grad også huske ham som en mand, der har bidraget med meget til Danmarks kultur og nationale sindelag.

- Mærsk Mc-Kinney Møller har med sit store engagement i dansk kultur og sin egenart sat sit præg overalt i landet. Støtten gik til bevarelse af nationale mindesmærker såvel som bygningen af Operaen i København.

- På samme måde var Mærsk Mc-Kinney Møller engageret i socialt arbejde, blandt andet for at sikre unge mulighed for at tage uddannelse i udlandet, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt på Statsministeriets hjemmeside.

Hele afsættet for de store fonde, som står bag enorme donationer til projekter af både kulturelle og nationale bygninger og mindesmærker, var virksomhedskonglomeratet A.P. Møller-Mærsk.

Det var herigennem at Mærsk Mc-Kinney Møller gennem sit 98-årige liv nåede at sætte sit store præg på dansk erhvervsliv, og ifølge Helle Thorning-Schmidt har Danmark mistet en "betydningsfuld erhvervsmand og en person af en helt særlig støbning".

- Pligt og arbejdsomhed var gennemgående værdier for Mærsk Mc-Kinney Møllers virke, og så sent som i sidste uge deltog han trods sin høje alder i sin virksomheds generalforsamling, siger statsministeren.

- Få har som skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller sat sit præg på Danmarks nyere historie.

- Placeringen af A.P. Møller-Mærsk som et af verdens førende rederier vidner om en unik forretningssans, som har været med til at skabe store værdier for det danske samfund, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren slår fast, at danskerne havde stor respekt for den afdøde erhvervsmand.

- Mærsk Mc-Kinney Møller opnåede i sit lange liv at vinde danskernes respekt, siger hun.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere