Obama kræver undersøgelse af sexskandale

Barack Obama kræver en grundig undersøgelse af en sexskandale, der involverer præsidentens egne sikkerhedsfolk

Den amerikanske præsident, Barack Obama, siger, at han forventer en grundig undersøgelse af en sexskandale, hvor 11 Secret Service agenter er blevet suspenderet fra deres stillinger efter beskyldninger om prostitutionsbesøg.

Besøgene skal være sket i forbindelse med et topmøde i Colombia

- Vi repræsenterer det amerikanske folk, og når vi rejser til et andet land, forventer jeg, at vi opfører os med den højeste værdighed, siger Obama om episoden, der overskyggede de egentlige emner på topmødet.

11 af præsidentens sikkerhedsvagter og fem militærfolk blev midlertidigt suspenderet fra deres stillinger. Sikkerhedsvagterne blev sendt hjem, mens militærfolkene tilbageholdes på en kasserne.

De beskyldes for at have taget prostituerede med hjem på deres hotelværelser i havnebyen Cartagen, hvor de havde en uoverensstemmelse om betaling med en af kvinderne.

- Hvis det viser sig, at beskyldningerne, der er kommet frem i pressen, er sande, vil jeg selvfølgelig blive vred, siger Barack Obama.

Selv om prostitution er tilladt i særlige områder i Columbia, så vil den slags opførsel ikke være i overensstemmelse med sikkerhedspersonalets retningslinjer, siger medlem af den amerikanske kongres Peter King til avisen New York Times

- Sikkerhedsfolkene risikerer at blive ofre for afpresning og spionage, tilføjer han.

Talsmand for det Hvide Hus, Jay Carney, siger, at Barack Obama har fuld tillid til Secret Service, og at episoden ikke bragte præsidentens sikkerhed i fare.

Et stort hold af sikkerhedsfolk følger præsidenten på rejse rundt i USA og den øvrige verden, og mange af dem er på plads i dage og uger, før Obama selv dukker op.

De hjemkaldte agenter blev erstattet af nye fra Washington.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere