Dansk læge tilså sultestrejkende al-Khawaja

En læge fra et københavnsk rehabiliteringscenter for torturofre har undersøgt aktivisten al-Khawaja i Bahrain

En dansk læge har sammen med en udenlandsk kollega været Bahrain for at tilse Abdulhadi al-Khawaja, der sultestrejker på tredje måned.

Det skriver det statskontrollerede nyhedsbureau Bahrain News Agency (BNA).

Ifølge BNA ankom de to læger til Bahrain i lørdags og fik mulighed for at tilse al-Khawaja i to hele dage på det militærhospital, han nu er flyttet til.

Den danske læge skal være en international ekspert i sultestrejker og direktør på et stort lægecenter for torturofre i Danmark.

Lægen kommer ifølge DR Nyheder fra International Rehabilitation Council for Torture Victims (IRCT), der har base i København. Det bekræfter en medarbejder over for kanalen.

Lægen arbejder nu på en rapport om al-Khawajas tilstand. Den ventes offentliggjort onsdag, såfremt alle aftaler falder på plads med Bahrains myndigheder, tilføjer IRCT-medarbejderen til DR Nyheder.

Ud over at undersøge den danske statsborger med bahrainske rødder har de to læger haft mulighed for at besøge fængslet, hvor al-Khawaja har siddet, talt med hans medfanger og mødt lægerne i fængslet.

Herefter mødtes de med den danske ambassadør i Bahrain for at tale om den sultestrejkendes helbred, skriver BNA.

Udenrigsministeriet hævder imidlertid intet at kende til det påståede lægebesøg fra udlandet, siger lederen af ministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen.

- Vi har set meddelelsen fra Bahrains nyhedsbureau. Så vidt vi er orienteret, er der tale om to udenlandske læger. Hvorvidt de er danske, har jeg ikke kendskab til, og vi har sådan set ingen bemærkninger til det. Vores ønske er at få al-Khawaja udleveret, siger han.

Sultestrejken tærer hårdt på al-Khawajas fysik. Han har blandt andet tabt sig over 10 kilo og udviklet fedtlever.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere