Redaktør: Glem alt om udlevering, Søvndal

Søvndal mangler realitetssans, hvis han tror, at Bahrain vil udlevere al-Khawaja, skriver kommentator

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) befinder sig "langt fra virkeligheden", hvis han tror, at han kan få udleveret den dansk-bahrainske demokratiforkæmper Abdulhadi al-Khawaja til Danmark.

Den danske anmodning er en direkte indblanding i retssystemet i Bahrain, skriver redaktør og kommentator Anwar Abdulrahman i et åbent brev til Søvndal på forsiden af den engelsksprogede avis Gulf Daily News.

- Til din oplysning blev hr. al-Khawaja dømt af en domstol i Bahrain for alvorlige forbrydelser, han begik mod sit eget samfund, skriver Abdulrahman, der er en kendt kommentator i Bahrain.

Hvis andre lande kan blande sig og få dømte personer udleveret, fordi de indleder en sultestrejke, er retssystemet ikke meget værd, mener han.

- Hvis dette land skal bøje og bukke sine love på grund af dobbelt statsborgerskab eller sultestrejker, vil det være bedre at opløse retssystemet helt, skriver Anwar Abdulrahman.

- Vi mener, at en retskaffen og uddannet person som dig må være fuldt ud klar over, at det ligger uden for ethvert civiliseret samfunds beføjelser at imødekomme din anmodning, skriver Abdulrahman i sit brev til den danske udenrigsminister.

Kommentatoren forsikrer, at al-Khawaja bliver passet af fængselspersonale "med den bedste pleje og respekt for hans menneskerettigheder, mens han betaler sin gæld til samfundet".

Al-Khawaja har sultestrejket i to måneder og er ifølge hans familie og advokat markant svækket og i fare for at dø.

Bahrains retslige råd afgjorde søndag, at han ikke vil blive udleveret til Danmark.

Al-Wefaq, som er den største oppositionsbevægelse i den lille golfstat, har fordømt afgørelsen, som er det samme som at have "underskrevet hans dødsdom", siger organisationen til nyhedsbureauet AFP.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere