Aung San Suu Kyi vinder plads i parlamentet

Aung San Suu Kyi har tilbragt i alt 15 år i detention eller husarrest siden 1989

Den Nationale Liga for Demokrati siger, at Aung San Suu Kyi fik omkring 82 procent af stemmerne i valgkredsen Kawhmu. (Foto: AP)
Den Nationale Liga for Demokrati siger, at Aung San Suu Kyi fik omkring 82 procent af stemmerne i valgkredsen Kawhmu. (Foto: AP)

Myanmars opposition siger, at demokratiforkæmperen Aung San Suu Kyi for første gang har vundet en plads i landets parlament ved dagens suppleringsvalg, hvor hun slog sine to rivaliserende kandidater.

Hendes parti, Den Nationale Liga for Demokrati (NLD), siger, at nobelfredsprismodtageren fik omkring 82 procent af stemmerne i valgkredsen Kawhmu, der ligger syd for den økonomiske hovedstad Yangon.

- Daw Aung San Suu Kyi har vundet. NLD-kandidaten har vundet valgkredsen Kawhmu, sagde en talsmand for partiet til stor jubel i partihovedkvarteret, hvor hundredvis af mennesker fejrer sejren.

Suu Kyi, som har tilbragt i alt 15 år i detention eller husarrest siden 1989, var for første gang opstillet, efter at hendes parti besluttede at afslutte en boykot af det politiske system, der domineres af nuværende eller tidligere militære chefer.-

Der var 45 pladser på spil ved suppleringsvalget, hvor det officielle valgresultat endnu ikke foreligger.

Millioner af mennesker deltog i søndagens valg, hvor der imidlertid var mange beskyldninger om manipulationer med stemmesedler.

Nyan Win, der er talsmand for NLD, siger, at der har været udbredte klager over, at der er smurt en form for voks over afkrydsningsfeltet for Suu Kyis parti, som kan gnides af senere og derved annullere stemmen.

- Det her sker overalt i landet. Valgkommissionen er ansvarlig for, hvad der sker. Jeg har sendt et klagebrev til valgkommissionen, siger han til nyhedsbureauet AFP.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere