Romney raser mod Obama i sejrstale

Mitt Romney skød på præsident Barack Obama i sin sejrstale i Michigan

Mitt Romney, tidligere guvernør og forretningsmand, blev hyldet af tilhængerne i Michigan. (Foto: AP)
Mitt Romney, tidligere guvernør og forretningsmand, blev hyldet af tilhængerne i Michigan. (Foto: AP)

En glad og lettet Mitt Romney angreb efter primærvalgssejr i Arizona og Michigan den amerikanske præsident Barack Obama - manden han ønsker at udfordre ved præsidentvalget til november.

Mens tilhængerne ved valgfesten i Lovi, Michigan, ustandseligt jublede ’Mitt, Mitt, Mitt’, gik den republikanske rigmand løs på præsidenten.

– Da jeg rejste rundt i Michigan, blev jeg mødt af familier og studerende, som er bekymrede for, hvad der skal ske med vores land, siger han og fortsætter:

– I så Obamas budget. Der er store udgifter, og han vil hæve skatterne. Det vil vi ikke lade ham gøre. Så jeg tilbyder jer et reelt valg.

– Han øger vores gæld - jeg vil sænke den. Han mistede vores AAA-rating (den bedste kreditvurdering, red.) - jeg vil skaffe den tilbage, siger den tidligere Massachusetts-guvernør og konkluderer:

– Vi har fået nok af denne præsident. Vi holder ikke til fire år mere med ham. Vi har meget arbejde foran os. Vi vil genskabe USA.

Romney lagde ikke skjul på, at sejren på hjemmebanen i Michigan, hvor han er født og opvokset, var yderst vigtig.

– Det er specielt for mig, fordi jeg er opvokset her. Jeg elsker staten, og jeg ser jer alle som min familie, siger han.