Forbundsdagen godkender græsk hjælpepakkke

Stort flertal i det tyske parlament stemmer for det andet støtteprogram til Grækenland. Modstanden vokser

Tysklands parlament har ved en afstemning mandag godkendt en anden stor redningspakke til Grækenland for at hjælpe det gennem gældskrisen.

Gældspakken blev vedtaget med stort flertal, hvor 496 stemte for, mens 90 parlamentarikere stemte imod. Fem undlod at stemme.

Gældspakken blev godkendt trods udbredt modstand i den tyske befolkning.

- Der gives ikke nogen sikre garantier for, at det andet støtteprogram vil lykkes, sagde forbundskansler Angela Merkel under en parlamentsdebat op til afstemningen.

I hendes bagland er der flere og flere kritiske stemmer. Blandt andre har indenrigsminster Hans-Peter Friedrich plæderet for, at det alt andet lige er bedre at lade Grækenland forlade eurozonen.

- Jeg taler ikke om at smide Grækenland ud, men snarere om et skabe et incitament for en udmeldelse, som de ikke ville kunne sige nej til, siger den tyske minister i et interview med nyhedsmagasinet Der Spiegel.

Flere tyske meningsmålinger viser, at omkring 60 procent af de tyske vælgere er imod det andet støttepgram til grækerne.

De fleste tror ikke på, at et nødlån på 130 milliarder euro er tilstrækkeligt til at hjælpe grækerne gennem krisen. Heller ikke selv om grækerne samtidig får nedskrevet deres gæld hos private långivere med 110 milliarder euro.

Men Merkel synes upåvirket af det politiske pres hjemme, hvor mange mener, at der bliver kastet gode penge efter dårlige.

/ritzau/DPA